A légitaxi-szolgáltatásra szakosodott Wijet megerősítette, hogy HondaJetekkel bővíti flottáját

SZINGAPÚR

Előszerződést kötött a Honda Aircraft Company és a 15 sugárhajtású üzleti repülőt üzemeltető Wijet. A keretmegállapodás részleteit a Changi Exhibition Centre-ben rendezett Singapore Airshown hozták a nyilvánosságra a vállalatok képviselői, ahol egyúttal be is mutatták az egyik HondaJetet a nagyközönségnek.

A Wijet az első francia légitaxi-társaság, repülőgépei 1200 európai és észak-afrikai célpontra szállítják az utasokat. Üzleti modelljük az ügyfelek legmagasabb színvonalú kiszolgálását helyezi középpontba, ezért esett választásuk a teljesítmény, hatékonyság és megbízhatóság terén egyaránt kategóriaelső modellre. 

Szintén a HondaJet mellett szól, hogy az elmúlt időszakban számos sebességrekordot megdöntött, és 2017 első félévében kategóriájának legkelendőbb típusának bizonyult. Az első HondaJet 2018 első negyedévében érkezhet meg a Wijethez, ezt követik majd a további példányok az év hátramaradó részében.

– Nagyon örömünkre szolgál, hogy a Wijet döntéshozói a HondaJetet választották, ezzel a fejlett géppel egyedülálló élményt nyújthatnak utasaiknak – osztotta meg gondolatait Michimasa Fujino, a Honda Aircraft Company elnök-vezérigazgatója. – Biztos vagyok benne, hogy a sebességét és hatékonyságát illetően is egyedülálló HondaJet minden szempontból megfelel majd az elvárásoknak, hiszen a kategória legnagyobb, legcsendesebb és legkényelmesebb belsőterére lehet büszke, s olyan plusz szolgáltatásokkal kényezteti az utasokat, mint a teljesen elszeparált mosdóhelyiség vagy a vezeték nélküli internet – tartotta fontosnak kiemelni.

– Semmi nem fogható a HondaJethez ebben a kategóriában – mutatott rá Patrick Hersent, a Wijet elnök-vezérigazgatója. – A lehető legjobb szolgáltatást kívánjuk nyújtani ügyfeleinknek, egyúttal gyorsan és biztonságosan kívánjuk utaztatni őket, a HondaJet pedig messzemenőkig megfelel ezeknek a szempontoknak – indokolta a cég döntését.

A HondaJet Europában (European Aviation Safety Agency), az Egyesült Államokban (Federal Aviation Administration), Mexikóban (Directorate General of Civil Aviation), Kanadában (Transport Canada) és Brazíliában (Brazilian National Civil Aviation Agency) is megkapta a repülési engedélyt, s különleges adottságainak köszönhetően a teljes szakma elismerését kivívta.

További információért, kérjük, keresse fel a www.hondajet.comhonlapot!

A Wijetről

Az első francia légitaxi-szolgáltatóként ismerté vált Wijet Európa egyik leggyorsabban növekvő légitársasága. Gépei 1200 európai és észak-afrikai repülőtér között szállítják – kényelmesen és biztonságosan – az utasokat. Egyedi üzleti modelljükről jelmondatuk is árulkodik: „Egységes ár, egységes típus, egységes szolgáltatás.” A Wijet korrekt, hatékony és rendkívül versenyképes - a magánrepülésre szakosodott cégek új generációját képviseli.

A HondaJetről

Saját szegmenségben a HondaJet a leggyorsabb, legnagyobb repülési magasságra képes és leghalkabb repülőgép, miként gazdaságosság terén is élen jár. Tervezésekor megannyi technikai innovációt alkalmaztak a Honda mérnökei, ilyen például az egyedülálló, szárny felett elhelyezett hajtómű (OTWEM - Over-The-Wing Engine Mount), ami a légellenállás csökkentésével drámaian növeli a teljesítményt, egyúttal mérsékeli az üzemanyag-fogyasztást. A szárny felett elhelyezett hajtóműnek további előnyei is vannak, hangja kevésbé hallatszik az utastérben, illetve a földön, ugyanakkor kevesebb helyett vesz el az utasoktól, a poggyászoktól és a mellékhelyiségektől. A HondaJetben a kategória legkifinomultabb digitális vezérlőrendszere, a teljesen digitális Garmin® G3000 várja a pilóták utasításait. A HondaJet a márka legelső kereskedelmi célra szánt repülőgépe, feladata, hogy a Hondákra jellemző átlagon felüli teljesítményt, hatékonyságot, minőséget és kedvező ár/érték arányt a légiutasok számára is elérhetővé tegye.

A Honda Aircraft Companyről

A Honda Aircraft Company teljes mértékben az American Honda Motor Co., Inc. tulajdona. A 2006-ban alapított Honda Aircraft Észak-Karolinában található, ami nem véletlen, tudniillik ezt a régiót tartják a repülés bölcsőjének. Soichiro Honda szellemisége a mai napig tovább él a vállalat működésében, ezt bizonyítja, hogy megvalósulhatott a márka alapítójának egyik nagy álma, és a Honda járművek immáron a légi közlekedésben is segítik az emberiséget.