A Hondát választották a legmegbízhatóbb járműveket készítő gyártónak az európai sofőrök

Több mint harmincezer európai járművezető töltötte ki a Vásárlók és Felhasználók Szervezetének (Organisation of Consumers and Users OCU) kérdőívét, melyben arról kérdezték a tulajdonosokat, hogy hányszor robbant le autójuk az elmúlt évben és milyen jellegű gondokat tapasztaltak. A szervezet ezekből az adatokból állítja össze a különféle márkák és modellek megbízhatósági sorrendjét.

A minőség és megbízhatóság tulajdonképpen a Honda szinonimái osztotta meg gondolatait Philip Ross, a Honda Motor Europe alelnöke. A felmérés eredményei kétséget kizáróan bizonyítják, hogy a Honda minőség iránti elkötelezettsége megtérült, és valóban olyan autókat készítünk, amelyekre minden helyzetben számíthatnak ügyfeleink. Nagyon fontos számunkra, hogy vásárlóink teljes lelki nyugalomban élvezhessék a vezetést, anélkül, hogy meghibásodástól kellene tartaniuk fűzte hozzá.

Egyenként vizsgálva szintén előkelő helyezést értek el a Honda modelljei. A Jazz kategóriájának legjobbjaként végzett, míg a Civic, a CRV és az Insight az első tízben zárta a megmérettetést. Az összesítésben a 93 pontot begyűjtő Honda bizonyult a legjobbnak, a megkérdezettek 79 százaléka nyilatkozott úgy, hogy másoknak is ajánlaná a márka járműveit.