A Honda HR-V bekerült az AUTOBEST 2016 döntősei közé

  • Az AUTOBEST zsűrije a legjobb európai vételek közé sorolta a HR-V-t, így a modell bejutott az öt döntős közé
  • Ez az első alkalom, hogy Honda került a döntőbe
  • Az AUTOBEST zsűrije 26 európai ország szakembereit tömöríti
  • Jól indult a HR-V piaci bevezetése, eddig nem kevesebb, mint 6000 példányt rendeltek a modellből

Idén is górcső alá vették az új modelleket az AUTOBEST zsűrijének tagjai, s az értékelések alapján a Honda HR-V crossover bekerült a „Best Buy Car of Europe in 2016” (magyarul: legjobb vétel 2016-ban az európai piacon) kiírás döntősei közé.  A győzelemre esélyes modellek vizsgálata Belgrádban, a Navak próbapályán folytatódik, ahol a HR-V-nek négy fő riválisát kell maga mögé utasítania. A Honda új crossoverjének sikere különösen nagy jelentőségű, ez ugyanis az első alkalom, hogy japán autó is bejutott a legjobbak közé.

Az AUTOBEST Európa legnevesebb autós-újságíróit hívta meg a zsűribe, így a végeredmény 26 ország szakembereinek véleményét tükrözi. Céljuk, hogy megtalálják azt a modellt, ami a legjobb vételt jelenti az európai vásárlók számára, így az árképzést, a variálhatóságot, a formatervet és a kommunikációs kiegészítőket éppúgy vizsgálják, mint az alkatrész-ellátást vagy a szervizszolgáltatást. Ahhoz, hogy egy típus nevezhessen, indulóárának 20 ezer euró (kb. 6,2 millió forint) alatt kell lennie.

Az AUTOBEST megmérettetése újabb mérföldkő a már most hatalmas népszerűségnek örvendő Honda crossover pályafutásában. Remek szereplése borítékolható volt, hiszen az év elején az angol What Car? magazin olvasói a leginkább várt 2016-os modellnek választották, s a szakma képviselői is elismerően nyilatkoztak róla. A HR-V mindössze hat hete kapható Európában, de máris óriási iránta a kereslet, e pár hét alatt megközelítőleg 6000 rendelés futott be a kereskedésekbe.

Az AUTOBEST alapítója és elnöke, Dan Vardie elmondta: „Az új HR-V főként variálhatóságával, modern formatervével és fejlett műszaki alapjaival vívta ki a zsűritagok elismerését. Mindenki nagyon várja, hogy elkezdődjenek a novemberi, belgrádi tesztek, s még többet tudhassunk meg az autóról.”

Az AUTOBEST honlapját az alábbi címen találja: http://autobest.org/